دبیر كل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی تصریح كرد : اگر مفاهمه و گفت وگوی ملی در فضای سیاسی كشور وجود داشته باشد این فضا روشن تر از گذشته خواهد شد.
وی تصریح كرد : در حال حاضر كمبود خاص عناصر اخلاقی در سیاست و جامعه وجود دارد و شاهد هستیم مبانی اخلاقی به شدت مورد تعرض واقع شده و این تعرض به ویژه از سوی كسانی صورت می گیرد كه خود را بیشتر از دیگران در فضای سیاسی جز خواص قلمداد می كنند.
عبدالحسین روح الامینی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا همچنین با بیان این كه لازمه ثبات و ادامه حیات نظام سیاسی ما در چارچوب قانون اساسی وحدت ملی است اظهار كرد : البته برخی كج سلیقگی ها و یا شاید برخی تفاوت سلیقه ها در این راستا وجود دارد اما حوزه وحدت ملی و تفاهم و گفت وگوی ملی از جمله حوزه هایی است كه باید بین خواص نخبگان و احزاب و جمعیت ها مورد توجه قرار گیرد تا امید و نشاط در جهت تداوم حیات سیاسی ایجاد شود.
وی با بیان این كه می توان اختلاف سلیقه ها را با مفاهمه و تفاهم ملی در رسانه ها از جمله رسانه ملی حل كرد افزود : این روزها به خاطر اتفاقاتی كه بعد از انتخابات اخیر رخ داد ضرورت استقبال از پیشنهادهای مختلف درباره تقویت وحدت و تفاهم ملی بیش از پیش احساس می شود.
دبیر كل حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی در ادامه با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظ
م رهبری درباره ضرورت توجه به جذب حداكثری و دفع حداقلی خاطرنشان كرد : البته در این بین اصول موضوعه و خطوط قرمزی از جمله بحث امنیت ملی بعضی از مواد قانون اساسی و اصل رهبری وجود دارد كه قابل گفت وگو و مناقشه نیست ; این در حالی است كه برخی می خواهند در راستای مسائلی از جمله وحدت ملی كه در فضای سیاسی كشورمان مطرح می شود سلیقه سیاسی خود را در این امور كلان به نظام تعمیم دهند و یا تحمیل كنند كه این رویكرد نمی تواند امری زیبنده باشد. روح الامینی نقش نخبگان خواص احزاب و تشكل های سیاسی را در جهت ایجاد گفت وگو و مفاهمه ملی در ارتباط با ضرورت های كشور با اهمیت قلمداد و اظهار كرد : اگر چه از شروع مناظره های قبل از انتخابات بی تدبیری هایی صورت گرفت و دستاوردهای سی ساله نظام از جهات مختلف زیر سوال رفت و در ادامه نیز بداخلاقی هایی ایجاد شد اما لازم است چهره شفاف و زلال 30 ساله انقلاب اسلامی كه با زحمت فراوان به دست آمده به درستی به نسل بعدی منتقل شود .
وی با انتقاد از كسانی كه دایره خطوط قرمز را به هر جایی از جمله سلایق و یا نظرات و شیوه های رفتاری و یا عملكردی خودشان می كشانند اظهار كرد : باید نخبگان مسوولان و تاثیرگذاران در فضای سیاسی و اجتماعی با سعه صدر بیشتر و گشاده رویی در جهت افزایش اعتماد مردم كه از مبانی مهم سرمایه اجتماعی و استوانه های این نظام است تلاش كنند.
وی اضافه كرد : البته اتخاذ چنین رویكردی به این معنی نیست كه نقد گفت وگو و یا حتی مواخذه را حذف كنیم ; چرا كه اگر این موارد وجود نداشته باشد فضای مطلوبی شكل نمی گیرد; اما آن چیزی كه به ما ضرر می رساند مشاجره و جدال غیر احسن است كه همواره نهی شده است .
دبیر كل حزب توسعه و عدالت اسلامی در ادامه گفت وگو با ایسنا درباره پیشنهاد تشكل متبوعش مبنی بر تشكیل یك جبهه سیاسی گفت : دسته بندی های سنتی سیاسی ما تا حدی می تواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد چرا كه جامعه ای جوان رو به جلو و پیشتاز داریم و اگر به دنبال تغییر و تحولاتی هستیم باید از چارچوب های سنتی خارج شویم و فضای سیاسی را منبسط تر كنیم .
روح الامینی خاطرنشان كرد : این ایده یك طرح اولیه است كه ممكن است در انتخابات های آینده خود را بهتر نشان دهد.
وی در پایان با بیان این كه شعب و دفاتر حزب متبوعش در سراسر كشور و شاخه های اقشاری حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی فعال هستند و به تدریج در صحنه های سیاسی پیش رو مانند انتخابات شوراها ظهور و بروز فعالی خواهند داشت اظهار كرد : تا كنون در بیش از 15 استان شعب حزب طبق اساسنامه شكل گرفته اند و مشغول فعالیت هستند .